Spiltan högräntefond
Sök:

Spiltan högräntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pelle

ställde för sedan frågan: Spiltan högräntefond

Hej!

Har för närvarande Spiltan högräntefond i min portfölj. Men vad jag har förstått så är det inte många här som förespråkar den fonden. Varför? Vad kan man ha för alternativ?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Många måste vara jag :)

Vill klargöra att jag egentligen inte har något emot High Yield-fonder, utan tycker att:

 1. Dom är vilseledande när det kommer till risk. Bara för att något heter ”räntefond” betyder inte att fonden är säker. Många Svensson verkar tro det.
 2. Samma risk kan uppnås genom att kombinera aktier och Investment Grade obligationer i en portfölj.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som CL skriver så är det en ”High Yield” fond, denna investerar då i företagsobligationer som har högre risk men även till en högre ränta. Dessa företagsobligationer är i bolag med sämre ekonomi och blir då känsligare vid eventuella kriser då dom redan har dålig ekonomi.
  Om det börjar gå dåligt i dessa bolag, så kommer dom tillslut inte kunna betala räntan och det blir kreditförluster, detta medföljer en nedgång för räntefonden.

  Jan förklarar detta väldigt bra i denna artikeln om just räntefonder!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Den är helt enkelt för dyr.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-25 klockan 17:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.