Spiltan Räntefond att rekommendera 2017?
Sök:

Spiltan Räntefond att rekommendera 2017?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

Den här artikeln publicerades 2017-08-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Spiltan Räntefond att rekommendera 2017?

Hej Jan,

Läser lite på din blogg och ser att du skriver att en nackdel är att Spiltan Räntefond inte har en insättningsgaranti.

Är detta något man behöver va orolig för? Fungerar den inte som vilken fond som helst? Ingen av dem har kanske insättningsgaranti men finns det verkligen någon som helst risk att de skulle fallera?

Sen skriver/säger du att ett sparkonto i nuläget är att föredra framför typ Spiltan räntefond. Men med tanke på att Riksbanken säger att de inte kommer höja räntan förrän tredje kvartalet 2018 så borde väl Spiltan med förväntad årlig avkastning på ca 2% vara att föredra framför en räntefond på 0,5-0,7%?

 

MVH Anders

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns ju inte några gratisluncher. Med en ”förväntad avkastning” på 2 % i ett läge där räntan är nedpressad så lågt det går måste det helt enkelt finnas en viss risk. Om det uppstår ett läge där allting skiter sig så kan det finnas en risk att även en räntefond tar stryk, medan bankkontot är mycket säkrare. Så om det är säkerhet man är ute efter så är bankkontot att föredra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-29 klockan 18:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.