Spiltan räntefond Sverige tar 0,54% i totalaavgifter?
Sök:

Spiltan räntefond Sverige tar 0,54% i totalaavgifter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hampus Mattsson

ställde för sedan frågan: Spiltan räntefond Sverige tar 0,54% i totalaavgifter?

Hej.

Har Spiltan räntefond Sverige alltid haft transaktionsavgifter på 0,44% ?

Eller är det nytt?

Total avgift på 0,54%, vilket känns dyrt?

Mvh//Hampus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag ska spekulera lite och säga att detta är relativt temporärt. Transaktionsavgifter är just vad det låter som; avgifterna som förvaltarna betalar för alla transaktioner som görs i fonden. Nu under corona så sålde väldigt många av sitt innehav i fonden, förvaltarna tvingas sälja av obligationer vilket leder till stora transaktionskostnader. I samma veva börjar många bottenfiska när fonden har tappat mycket vilket tvingar förvaltarna att börja köpa in obligationer igen, vilket resulterar i ännu större transaktionskostnader.

Men som sagt, det är min spekulativa teori

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Intressant, någon annan som har en annan åsikt?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-30 klockan 22:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.