Spira.se?
Sök:

Spira.se?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer Andersson

ställde för sedan frågan: Spira.se?

Hej Jan,

Först, tack för en ypperlig site.

Sedan, fick jag ett erbjudande från Spira.se som ser ”enkelt” ut. Låg fast kostnad och inget eget fnulande/engagemang. Visserligen ingen som helst kontroll på investeringen dock. Något för den late, eller något lurt?

Mvh

Christer

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Läste på lite om Spira som är en app. Det är ett samarbete mellan Collector och Aktienvest (Aktiespararnas egen nätmäklare) där du kan månadsspara i sju olika investmentbolag. Dessa är Investor, Industrivärden, Latour, Lundbergsföretagen, Kinnevik, Bure och Ratos. Du betalar för detta en fast avgift på 25 kr för varje insättning och 25kr för varje sälj. Allt detta sker automatiskt på ett ISK hos Aktieinvest. Minsta köp är på 500kr om man t.ex. månadssparar. Mer går att läsa här:
https://www.aktieinvest.se/spira

Detta går att jämföra med en fond som ofta rekommenderats på denna blogg, Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Den har en årlig avgift på 0,21% och ingen avgift på köp/sälj. Minsta insättning är 100kr. I denna fond finns svenska investmentbolag, bl.a. tidigare nämnda men även fler! Så bredare spridning i fonden minus transaktionskostnaderna.

Personligen hade jag valt Spiltans fond för exponering mot investmentbolag. Om man inte vill lägga tid på det kan man sätta upp ett autogiro så att det automatiskt sparas i denna fond varje månad. Ser inte ut att vara något lurt med appen dock, utan det jag skriver är utifrån min jämförelse! Aktieinvest och Collector som utvecklat denna tjänst är båda seriösa aktörer. Spira verkar vara en bra tjänst – men dyr.

Hittade även detta blogginlägg om appen.

Aktieappen Spira vällovlig men dyr

Vänligen
Elin

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.