Spira.se?
Sök:

Spira.se?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer Andersson

ställde för sedan frågan: Spira.se?

Hej Jan,

Först, tack för en ypperlig site.

Sedan, fick jag ett erbjudande från Spira.se som ser ”enkelt” ut. Låg fast kostnad och inget eget fnulande/engagemang. Visserligen ingen som helst kontroll på investeringen dock. Något för den late, eller något lurt?

Mvh

Christer

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Läste på lite om Spira som är en app. Det är ett samarbete mellan Collector och Aktienvest (Aktiespararnas egen nätmäklare) där du kan månadsspara i sju olika investmentbolag. Dessa är Investor, Industrivärden, Latour, Lundbergsföretagen, Kinnevik, Bure och Ratos. Du betalar för detta en fast avgift på 25 kr för varje insättning och 25kr för varje sälj. Allt detta sker automatiskt på ett ISK hos Aktieinvest. Minsta köp är på 500kr om man t.ex. månadssparar. Mer går att läsa här:
https://www.aktieinvest.se/spira

Detta går att jämföra med en fond som ofta rekommenderats på denna blogg, Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Den har en årlig avgift på 0,21% och ingen avgift på köp/sälj. Minsta insättning är 100kr. I denna fond finns svenska investmentbolag, bl.a. tidigare nämnda men även fler! Så bredare spridning i fonden minus transaktionskostnaderna.

Personligen hade jag valt Spiltans fond för exponering mot investmentbolag. Om man inte vill lägga tid på det kan man sätta upp ett autogiro så att det automatiskt sparas i denna fond varje månad. Ser inte ut att vara något lurt med appen dock, utan det jag skriver är utifrån min jämförelse! Aktieinvest och Collector som utvecklat denna tjänst är båda seriösa aktörer. Spira verkar vara en bra tjänst – men dyr.

Hittade även detta blogginlägg om appen.

Aktieappen Spira vällovlig men dyr

Vänligen
Elin

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-20 klockan 10:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.