Spotpris Guld och Silver -> relation ETF pris.
Sök:

Spotpris Guld och Silver -> relation ETF pris.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av William

ställde för sedan frågan: Spotpris Guld och Silver -> relation ETF pris.

Hej,

Jag äger följande ETFer via Nordnet:

WisdomTree Physical Silver (VZLC)
WisdomTree Physcial Gold (GZUR)
Xetra-Gold (4GLD)

Jag har försökt lägga in en bevakning på själva guld samt silver priset i en lista på Nordnet men inte lyckats och deras kundtjänst verkar ha problem just nu så kan inte ringa heller.

Det jag undrar är svar på någon eller flera av frågorna här:
– Om guld priset hamnar på 1475 $, vad bör då GZUR och 4GLD vara i pris då?
– Om silver priset hamnar på 7-10 $, vad bör då VZLC vara i pris då?

– Är det såpass enkelt att nu när tex guld kostar 1504$ och GZUR kostar 130,49€, att vid en nedgång till 1475$ (-2%) att GZUR faller -2% till 127,88€ ? Borde bli mer komplext då det är olika valutor som man måste ta hänsyn till i detta.

– Någon som vet hur man bevakar guld respektive silver priset via Nordnet?

Vill tillägga att jag är medveten om hur det fungerar med köp/sälj pris på ETF..

Mvh William

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej William!

Som du säger så borde utveckling bli som du skriver, men visst dom olika valutorna spelar också in som man får ta hänsyn till.

Vet inte hur du följer spotpriset på Nordnet, vet att Avanza visar det under sin ”indexskärm” i appen.
Annars så har Jan lagt upp en artikel där du kan följa guldpriset live, du hittar den här!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

I Nordnet app under fliken marknad finns spot priserna. Om du går in på tillgången kan du sedan bevaka till egen lista.

Har inte kollat om det synkar med webben…

ETFerna borde följa guldpriset i € så man får räkna om för valutan.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Etf-erna följer inte spot priserna på guld eftersom etf är en certifikat utan att ha teckning i guld ,spot priset är priset på fysiskt guld .

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-16 klockan 17:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂