Sprida ut insättning i fond
Sök:

Sprida ut insättning i fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: Sprida ut insättning i fond

Har börjat spara i Länsförsäkringar Global Indexnära. Min avsikt är att föra in ett kapital som jag är bekväm med, och har för avsikt att göra så över en viss tid.

  • Först och främst. Finns det någon statistik som påvisar om uppdelade insättningar är att föredra jämtemot att sätta in allt på en gång?
  • Fondavgiften är 0.22%, uppdelat som löpande kostnader + transaktionsavgifter. Transaktionsavgiften är alltså en procentsats och jag tolkar det som att jag inte har någon inverkan, rent avgiftsmässigt, att göra många små insättningar jämtemot en stor. Är detta korrekt eller finns det andra avgifter som bör beaktas?

Tack för hjälp! Kul och lärorikt område att sätta sig in i.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hittade tidigare pod som diskuterat uppdelade insättningar, vilket var precis som jag trodde. In på börsen så snabbt som möjligt är givetvis det statistiskt korrekta över tid.

 

Mottager dock gärna info om hur det funkar med avgifterna mellan de olika alternativen. Är kund hos Avanza.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-15 klockan 20:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.