SSM Holding börsnotering
Sök:

SSM Holding börsnotering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon Almljung

Den här artikeln publicerades 2017-04-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: SSM Holding börsnotering

Vad tror ni om SSM Holding?
Det verkar intressant och är i en expansiv branch.
Det är ingen stor investering men har inte hittat några andra tankar kring köpa eller inte köpa.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag följer ju inte det här slaviskt, men när jag kollade med bekanta så rekommenderade de köp. Dock är det inte en lika bra möjlighet som Ambea var häromdagen. Det skrev:

Bolaget är välskött och affärsidén är enkel och effektiv. Det finns enormt stor efterfrågan på små och prisvärda lägenheter i Stockholmsregionen. Generellt har små lägenheter högst lönsamhet per kvadratmeter oavsett om det är bostadsrätter eller hyresrätter.

Värderingen på bolaget är rimlig givet lönsamhet och tillväxtutsikter. Det breda teckningsintervallet är negativt, om kursen fastställs nära 64 kronor lär där inte finnas särskilt mycket initial uppgångspotential.

Det är bra att de har ankarinvesterare för ca 30% av aktierna men bortsett från Länsförsäkringar är de okända.

Jag kommer INTE att gå med i den här emissionen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för ditt svar Jan! Jag har haft mycket nytta av dina råd och lärt mig mycket om sparande och handel med fonder och aktier. Fortsätter följa dig med spänning och stort intresse.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Simon Almljung

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Simon,
Funderar lika som du – Köpa eller inte köpa. Tänkte dela lite info:
Har läst i nyemissionssida om detta och ser att Emissionsbeloppet är: ca 540 Mkr (+ ca 200 + ca 110 Mkr i befintliga aktier) så det är en medelstora företag.
Uppdatering: Eurodevelopment Holding AB äger 100 %, vilket kan minska till som lägst 63,7 % i samband med erbjudandet vid noteringen.
Länsförsäkringar Fondförvaltning AB ( !! Stark bolag), Malmegårds Fastighets AB, och Grandholm Fastigheter AB är ankarinvesterare – cirka 33%. Vet inte mycket om de andra två ankarinvesterare dock.
Jan, vad är din råd :) ? Tackar !
 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-02 klockan 11:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.