Stabil sparform under ett halvår?
Sök:

Stabil sparform under ett halvår?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Stabil sparform under ett halvår?

Hej!

Jag har nyligen blivit likvid efter en aktieförsäljning, och skall om något halvår betala in ca 1mkr i skatt. Under tiden fram tills de skall betalas in undrar jag var de gör bäst nytta. Har fått tips om Brummer Multi-strategy. Är den bra eller finns det något annat bättre alternativ?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vanligt sparkonto. Tycker inte att det finns nåt annat alternativ såvida du inte har nåt emot att förlora 50%.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Brummerfonden har lyckats väl, men backade exempelvis år 2015. Risknivån är därför ganska hög, definitivt om det bara gäller 6 månader.

Räntefond. Nja, ta en risk för att tjäna ett par procent, när du kan förlora lika mycket. Detta låter inget vidare.

Sparkonto i en nischbank är det bästa om man vill undvika risk. Givetvis med statlig insättargaranti.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-04 klockan 15:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.