Starta AB för att investera via
Sök:

Starta AB för att investera via

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av axel

ställde för sedan frågan: Starta AB för att investera via

Hej!

Jag funderar på att starta ett aktiebolag och direkt överlåta mycket av mina innehav (onoterade aktier, peer-2-peer m.m.) till detta AB.

Förutsättning:
– Jag behöver ej ta ut vinst/utdelning/lön. Tanken är att konstant återinvestera vinsten.
– Mina nuvarande innehav står på mig som person, och därmed har köpts in med skattade pengar.

Jag kanske har listat för lite förutsättningar som kan vara avgörande i detta.
Men har du någon fingervisning på om detta är ett OK tillvägagångssätt? Om inte, är det någon parameter som behöver skruvas på för att det ska vara fördelaktigt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga ja att så kan du göra, under en enda förutsättning. Det är att ditt bolag kommer ha rörelseintäkter. Att bara starta ett bolag för att investera pengar utan att det har några inkomster är INTE lönt. 

Läs gärna mer i den här artikeln.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-20 klockan 18:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.