Starta AB för att samla utdelningsutrymme
Sök:

Starta AB för att samla utdelningsutrymme

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Starta AB för att samla utdelningsutrymme

Funderar på att starta ett Aktiebolag åt vardera av mina barn när de fyller 18. Utan pågående verksamhet kan det inte vara så svårt att hjälpa dem administrera med deklaration och årsredovisning till bolagsverket.

Tror ni att de kan samla lågbeskattat utdelningsutrymme enligt förenklingsregeln (172.000 per år) alla år de äger bolagen?

Kanske 1 av mina 3 barn blir företagare i framtiden och har den en massa sparat utrymme behöver de bara skatta 20% på rätt stora belopp. Att de redan äger ett AB kan ju också göra att de lättare vågar satsa på en företagsidé de kanske får i framtiden.

De 25000kr som det kostar att bilda ett AB kan man ju använda i bolaget i en kapitalförsäkring så att pengarna inte blir overksamma utan avkastning och kan tas ut när bolaget ev likvideras om de känner att de inte vill bli företagare.

Tror ni det är en bra idé att hjälpa sina barn på detta sättet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har faktiskt fått det här rådet från folk i min umgängeskrets som har gjort det till sina barn. Sedan har de gett sina barn en stor K10:a när de fyllt 18. Jag själv har inte agerat på det här, men ser egentligen som du skriver ingen nedsida på det. Det är ju att använda reglerna till sin egen fördel. 👍

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-24 klockan 22:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.