Starta aktiebolag eller enskild firma?
Sök:

Starta aktiebolag eller enskild firma?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Starta aktiebolag eller enskild firma?

Hej. Jag har en fast anställning idag där jag tjänar 45 tusen i månaden. Sen nåt år tillbaka har jag utvecklat appar som ett hobbyprojekt, och tjänar idag ca: 3-5 tusen i månaden på dessa (oskattat). Jag skulle gissa att månadsintäkten för dessa kommer öka med ca: 1-2 tusen per år. Utbetalningen för apparna kommer från Tyskland.

Jag vill nu börja betala skatt för app-inkomsten, men vet inte om det är bäst att starta en enskild firma eller ett aktiebolag (med tanke på min övriga lön)?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle utan tvekan säga ett aktiebolag. Du får många fler möjligheter i ett AB.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-13 klockan 15:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.