Starta aktieklubb via ISK
Sök:

Starta aktieklubb via ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

ställde för sedan frågan: Starta aktieklubb via ISK

Hej! Ska dra igång en aktieklubb, helst vill vi köra den via en ISK. Eftersom det bara får vara 1 ägare så tänker vi att avtals styra upplägget (där går vi på någon avtalsmall via aktiespararna)

Men vad bör den personen som har ”klubbens” ISK tecknad på sig tänka på? Om det är mycket värde i ISK’n händer det något tokigt skattemässigt för denne person? Tips mottages!

//Alex!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En bättre idé som funkade för oss är att köra en kapitalförsäkring. Samma beskattning förutom att det inte dras ifrån ägarens inkomstdeklaration, mycket lättare att hålla koll på genom KF då det dras direkt från kontot. Du kan dessutom sätta de andra medlemmarna som förmånstagare. Utöver det har vi en avtalsmall som i någon mening styrker att de andra äger sin respektive del av portföljen.

Detta funkar för oss men vi är också ett rätt tight gäng som litar på varandra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-21 klockan 20:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.