Starta bolag för investeringar?
Sök:

Starta bolag för investeringar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin Engström

ställde för sedan frågan: Starta bolag för investeringar?

Hej!

Tack alla engagerade på siten som tar sig tid att besvara frågor :)

Jag har ett stort intresse för nya innovationer och har investerat en hel del i onoterade aktier samt genom Tessin. Nu funderar jag på om det skulle löna sig att starta eget bolag för mina investeringar i syfte att inte behöva betala så mycket i kapitalskatt. Jag har även läst på om Kaptenas kapitalförsäkring för onoterade aktier.

Vad jag förstår så behövs 400’ för att starta ett investmentbolag och så mycket pengar har jag inte över. Finns det några andra bolagsformer som kan vara lämpligt för mina investeringar, dvs främst i onoterade bolag (genom Sciety och Pepins) samt ”utlåning” till fastighetsprojekt genom Tessin?

Tack för hjälp och vägledning!

Med vänliga hälsningar,

Malin

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Att starta ett helt vanligt AB där du behöver 50 000kr skulle jag säga är ett alternativ.
Kan däremot inte helt reglerna hur du får investera i ett sådant, det som kan hända om man investera dessa pengar direkt är att om ditt aktiekapital går ned under 50% (ned till 25000kr) så kommer skatteverket(har jag för mig att det är) att be dig pytsa in mer pengar eller likvidera bolaget.

Kanske är någon annan som är lite mera kunnig i detta område?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Robin! Jag ska titta vidare på denna lösning.

  Tar tacksamt emot fler tips eller synvinklar inom denna frågeställning!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Malin Engström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-10 klockan 16:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂