Starta nybörjarportfölj 2018
Sök:

Starta nybörjarportfölj 2018

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Konrad MM

ställde för sedan frågan: Starta nybörjarportfölj 2018

Tjenare! Student som tänkte dra igång ett sparande i ISK-konto på Avanza och har nu suttit och läst en hel del på din hemsida om fondsparande. Kommit fram till att nybörjarportföjen känns som en bra start och har läst igenom artikeln om denna både en och två gånger. Nu till frågan: Det står i artikeln under förslaget med 7 fonder att du rekommenderar följande – 20% Länsförsäkringar Global Index, SPP Aktiefond Global 20%, Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10%, Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10% som AMF Räntefond Lång 10 % och Spiltan Räntefond Sverige 20 %, Öhman Realobligationsfond 10%, AMF Räntefond Lång 10 % som räntefonder.

Tänkte bara höra nu om samma fonder gäller nu 2018 eller om du har ombalanserat portföljen något? Skriv gärna vilka fonder i sådana fall och hur du har tänkt kring dessa.

Tack på förhand!

Mvh Nybörjaren

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hallå,

Fint att du tänker dra igång med sparandet! Varje år görs en lista på denna blogg med titeln ”Bästa fonderna”, samtliga av de fonder du nämner är med på den listan även i år. Tanken med föreslagna portföljer på sidan är dessutom att det ska vara så pass bra fonder att man ska kunna glömma bort dem i tio år och ändå kunna vara nöjd med resultatet.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Ser bra ut, stort lycka till med sparande!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-17 klockan 08:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.