Starta nybörjarportföljen 2017 eller 2018
Sök:

Starta nybörjarportföljen 2017 eller 2018

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maximilian

ställde för sedan frågan: Starta nybörjarportföljen 2017 eller 2018

Hej! Jag kommer att påbörja en nybörjare portfölj där jag tänkte starta med ett belopp på 50 000 kr och sedan lägga på 2500 kr per månad. Jag hade tänkt utgå delvis från ditt blogginlägg om de bästa för fonderna 2017, men eftersom år 2018 år runt hörnet så undrar jag om det kanske är bättre att vänta tills att att du gör ett nytt inlägg? En annan sak jag funderar över är om det är värt att investera vid denna tidpunkt, med tanke på att fonderna tycks gått upp i värde relativt mycket under den senaste perioden?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

2018 kommer bli ett annorlunda år. Stigande räntor, inflation som sväller. Obligationer toppade vid 2015 och har sedan dess mer eller mindre konsiloderat. Vad jag tror är att kommande aktiemarknad kommer att gå bra fram till mitten av 2018, för att därefter få besök av en korrektion på ~20%. Den kommer troligtvis ta hårdast på IT-marknaden då det oftast är den som det hajpas mest om, så akta dig för småbolag som inte är ordentligt vinstdrivande. Satsa ist på tillväxtbolag, hedgefunds, att kanske shorta obligationer, placera dig i god tid inför rymdmarknaden, råvaror. Om du vill se optimistiskt på något så kan det då vara råvaror dock inte olja om dollarn fortsätter vara stark, däremot guld samt andra ädelmetaller om inflation ångar på.

 

Just nu verkar BitCoin agera guld & LiteCoin agera silver. Många dras av hypen & andra utnyttjar volymen o vollan, helt klart tradingparadiset som har momentum med sig just nu men vid oroligare tider så kommer troligtvis många svikta över en hel del till råvaran guld/silver om inte kryptovalutan agerar safe haven.

 

Många tankar som flyger runt och diskuteras med kollegor/vänner, se inte detta som rekommendationer utan mer som tankeställare.

Jag personligen kommer att välja det sãkra före det osäkra.

Mvh J

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-13 klockan 13:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.