Starta pensionssparande
Sök:

Starta pensionssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

Den här artikeln publicerades 2017-04-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Starta pensionssparande

Hej! Hoppas någon kan ge mig en guide till hur jag går tillväga för att påbörja eget sparande till pension. Alltså hur går jag tillväga för att kunna köpa egna fonder?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad tänker du mer specifikt? Jag har skrivit rätt mycket om det här på bloggen, särskilt i kategorin ”så blir du rik”. Men börja:

 1. Öppna ett ISK-konto på t.ex. Nordnet (annonslänk) eller Avanza (annonslänk)
 2. Sätt upp ett månadssparande i form av en överföring
 3. Spara i fonder enligt någon av mina portföljer
 4. Gör samma sak om och om och om igen

Har du frågor kring rent det praktiska hos Nordnet / Avanza så är mitt bästa tips att kontakta dem.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag menar inte med mina egna pengar utan det som avsätts till min framtida pension. Allmänna pensionen och tjänstepensionen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johannes
 2. Vit pil

  Allmänna pensionen betalas automatiskt från arbetsgivaravgifterna som betalas in av din arbetsgivare när du får lön. Tjänstepensionen är en liknande avsättning från lönen. Det är inget du sparar som privatperson.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-04 klockan 08:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂