Stockholmsbörsen avkastning efter inflation, de senaste 30 åren. mönster/samband?
Sök:

Stockholmsbörsen avkastning efter inflation, de senaste 30 åren. mönster/samband?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av simon key bertman

ställde för sedan frågan: Stockholmsbörsen avkastning efter inflation, de senaste 30 åren. mönster/samband?

 

Läste här:

https://rikatillsammans.se/stockholmsborsens-arliga-avkastning-1990-2013/

Genomsnittlig årsavkastning under perioden 1990-2019 är: 12.49 %

Genomsnittlig avkastning efter inflation

Genomsnittlig avkastning efter inflation 1971-2012 är 9,61 %

  1. innebär detta att genomsnitt för inflationen under dessa perioder är ca 12,49 – 9,61 = 2,88%?
  1. Finns det någon mer uppdaterad tabell för år 1990-2019 inklusive inflation för att göra jämförelsen mer rättvis?
  1. Finns det mer historik på hur inflation och avkastning har påverkats av varandra? mönster/samband?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

1. Nej. Avkastning är en sak. Inflation en annan. Avkastning beror på hur börsen går. Inflation har med den allmänna prisutvecklingen i samhället att göra. Du kan inte räkna ut inflationen utifrån avkastningen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-06 klockan 10:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂