Stockpickers referensportfölj - ca 9000 % på drygt 20 år!
Sök:

Stockpickers referensportfölj – ca 9000 % på drygt 20 år!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Keyvan

ställde för sedan frågan: Stockpickers referensportfölj – ca 9000 % på drygt 20 år!

Hej Jan,

Tack för en mycket intressant och bra skriven blogg. Läste även nyligen din bok ”Gör ditt barn rikt” vilket jag uppskattade mycket.

Fick ett tips från en kollega om sidan Stockpicker. De påstår att deras fiktiva aktieportfölj sedan 1997 gett en avkastning på ca 9000 %, se länkar nedan.

http://www.stockpicker.se/produkter/stockpicker-newsletter/

http://www.stockpicker.se/produkter/stockpicker-newsletter/portfolje

Vad har du för tankar och funderingar kring detta? 20 år är ju ändå en lång tidsperiod under vilken de nästan varje år kunnat överträffa index med råge.

Stort tack på förhand för kloka synpunkter.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag gick på deras hemsida och fick ladda mer ett nyhetsbrev från september. En av de rekommenderade aktierna var HM till kurs 226. Kommentar överflödig.

Man redovisar en teoretisk modell. Verkligheten är oftast mer komplicerad. Köper du på ett köpråd och säljer på ett säljråd kan du inte vara säker på att få den kursen som står i nyhetsbrevet. Du får alltså ta siffrorna med en nypa salt.

En hel del är små företag som inte ligger på några större listor. Det är möjlit att Stockpicker kommer att lyckas bra, men detta är inget för mig.

Vill man ha aktiv förvaltning till varje pris hade jag valt Diedner & Gerge Småbölagsfond.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-22 klockan 11:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.