Stor summa pengar - placering för alla väder
Sök:

Stor summa pengar – placering för alla väder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

Den här artikeln publicerades 2017-08-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Stor summa pengar – placering för alla väder

Jag har:

Fem miljoner i kontanta medel

Två obligationer i ett företag om 1 miljon per obligation (kommer snart att löpa ut)

Sex miljoner i fastigheter

1 miljon i private equity investeringar (start ups)

1 miljon i aktier

Provade Rika Tillsammans med sedan sjönk USD och då sjönk statsobligationerna med 10%. Jag valde då att sälja dem. Jag vill inte ha ngn Private Banker, endast billiga fonder – och gärna inte så många olika fonder. Jag vill inte att några år blir minus.

Förslag?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Gammal fråga, men jag skulle rekommendera att ta kontakt med t.ex. Henrik Tell som är en av Sveriges få oberoende rådgivare på http://effektivff.se/. Inte minst så att ni kan hitta rätt risknivå – för det är extremt svårt, att inte säga omöjligt, att bara ha positiv utveckling utan nedgång något år. Ett alternativ till mina portföljer är ju t.ex. tjänsten Lysa (annonslänk) men med all aktieexponering kommer ju även risken för nedgångar.

Hälsningar,
Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Rika tillsammansportföljen är ju en allvädersportfölj som går något sämre än börsen på lång sikt, men som har betydligt mindre svängningar. Men komponenterna i den kan så klart svänga. Hur den hanterar valutarörelser vet jag inte, det kanske Jan kan förklara…

Men hur som helst, om du vill vara säker på att inte några år blir minus är bankkonto det enda du kan satsa på. Allt annat innehåller någon form av osäkerhet. Jag tycker att det vore ett dåligt val dock, du garateras ju också att du inte får någon avkastning värd att nämna.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-15 klockan 09:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.