Storlek på fondportfölj
Sök:

Storlek på fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Storlek på fondportfölj

Hej Jan,

Jag har följt din blogg med stort intresse och hade tänkt prova det upplägg du förespråkar i nybörjarportföljen. Har dock en fundering, om startbeloppet ligger på ca 25000kr är det för ”lite” pengar för att sprida ut över 10st fonder och bör man då istället använda det andra alternativet på 4 fonder som du nämner i din video?

Tack för att du tillhandahåller bra information på din blogg!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det enda som avgör det är fondernas ”minsta köpbelopp”. Det står på fondens sida hos Avanza och säkert hos Nordnet också. Det är säkert inga större problem.

En variant om du månadssparar för lite för någon fond kan vara att lägga in alla pengarna i till exempel LF Global Indexnära (för risk) eller i en kort räntefond (för mindre risk) och sedan lösa det när du ombalanserar en eller två gånger om året.

Sedan kan du fråga dig vad syftet är med alla dessa småslattar, speciellt viktningen mot Sverige. LF Global Indexnära tycker i alla fall jag är tillräckligt bra riskspridning i sig självt för aktiedelen (i min egen portfölj har jag tre fonder: Länsförsäkringar Global Indexnära, Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära, samt Handelsbanken Global Småbolag Index Criteria).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-20 klockan 05:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂