Storlek på fondportfölj
Sök:

Storlek på fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Storlek på fondportfölj

Hej Jan,

Jag har följt din blogg med stort intresse och hade tänkt prova det upplägg du förespråkar i nybörjarportföljen. Har dock en fundering, om startbeloppet ligger på ca 25000kr är det för ”lite” pengar för att sprida ut över 10st fonder och bör man då istället använda det andra alternativet på 4 fonder som du nämner i din video?

Tack för att du tillhandahåller bra information på din blogg!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det enda som avgör det är fondernas ”minsta köpbelopp”. Det står på fondens sida hos Avanza och säkert hos Nordnet också. Det är säkert inga större problem.

En variant om du månadssparar för lite för någon fond kan vara att lägga in alla pengarna i till exempel LF Global Indexnära (för risk) eller i en kort räntefond (för mindre risk) och sedan lösa det när du ombalanserar en eller två gånger om året.

Sedan kan du fråga dig vad syftet är med alla dessa småslattar, speciellt viktningen mot Sverige. LF Global Indexnära tycker i alla fall jag är tillräckligt bra riskspridning i sig självt för aktiedelen (i min egen portfölj har jag tre fonder: Länsförsäkringar Global Indexnära, Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära, samt Handelsbanken Global Småbolag Index Criteria).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.