Storlek på månadssparande
Sök:

Storlek på månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Storlek på månadssparande

Hej,

Har en fundering på hur mycket man ska månadspara i en portfölj i förhållande till kapitalet i portföljen.

Säg att jag har 100 000kr i Nybörjarportföljen vad är då den minsta rekommenderade summan jag bör månadsspara(om det nu finns en sådan)?

Finns det någon tumregel man bör följa?

Mvh

Anders

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Någon sådan tumregel finns inte. Månadsspara så mycket du har råd med! Ekonomi går i första hand ut på att minimera onödiga utgifter så du har så mycket som möjligt över.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  En tumregel för ens sparande kan iaf vara 10% av nettoinkomsten.
  Däremot som Emil säger, så får man spara hur mycket man vill.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-13 klockan 13:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.