Investera ett större belopp om 1 000 000 kr
Sök:

Investera ett större belopp om 1 000 000 kr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

Den här artikeln publicerades 2017-07-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Investera ett större belopp om 1 000 000 kr

Har via ett arv fått en större summa pengar (runt 1 miljon) som jag letar bra investeringar för.

Vad tror ni skulle vara bäst? Nybörjarportföljen eller RikaTillsammans-portföljen? Skulle i alla fall vilja dela upp pengarna i säg 3-4 olika alternativ och då kanske sprida investeringarna över tid.

Skapar man olika ISK för varje portfölj i så fall för att kunna följa dem enkelt?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag kommer som alltid att tjata om tidshorisonten. Tumregeln säger att bara investera 10 procent av kapitalet per år man kan låta pengarna arbete i fred. 3 år, max 30 procent, 7 år, 70 procent och mer än 10 år, 100 procent av kapitalet.

När det gäller vilken som är bäst mellan nybörjar- och rikatillsammans-portföljen så kan man inte riktigt jämföra så. Det beror på vad man är ute efter. Är det maximera avkastning då är det nybörjarportföljen, är det låga svängningar i portföljen så är det rikatillsammans-portföljen. Högst risk och avkastning har ju globala barnportföljen. Så det beror lite på vad ni vill ha. Tyvärr kan jag inte ge ett bättre svar än så.

När det gäller att ”Månadsspara” in beloppet är det klokt. Läs mer nedan:

Lycka till med ditt beslut och sparande! :-)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Båda funkar! Att ha 4 portföljer kan vara enkelt om du vill se vilken som fungerade bäst :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-09 klockan 11:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.