Strategi för placering av månadssparande
Sök:

Strategi för placering av månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl Gustav

ställde för sedan frågan: Strategi för placering av månadssparande

Hej! För lite mer än ett år sedan började jag månadsspara på ett ISK, pengar som jag investerar i utdelningsaktier. Syftet är pensionssparande. Vid det här laget har jag 13 olika aktier och en fond. Nu undrar jag hur andra månadssparare/utdelningsinvesterare resonerar varje månad när pengarna ska placeras.Första året var det enkelt, jag försökte köpa aktier så att jag får utdelningar varje månad. Men när man inte vill utöka mängden olika aktier så mycket mer, hur gör man då? Merparten av aktierna har haft en positiv utveckling, i flera fall riktigt bra. Blir det inte bakvänt att \”fylla på\” i aktier som nu är ganska dyra? Jag har försökt ha som princip att främst fylla på i aktier som för tillfället är lite svagare. Hur gör ni?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Bara för att en aktie kostar mer nu än för ett år sedan, så betyder inte det att dom är ”dyra”.
Vad är det som bestämmer att ett investmentbolag är dyrt? Jo om substansvärdet är högre än genomsnittliga substansvärdet historiskt, så kolla på det om du vill se om dom verkar dyra eller ej.

Men om du kör på månadssparande så är det bara att fortsätta köpa varje månad, då kommer du att få fler aktier och en snittkurs eftersom du köper när det är ”billigt” och när de är ”dyrt”.

Jag köper varje månad och tänker fortsätta göra det.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej och tack för svar! När jag säger ”dyr” så menar jag att de ligger på eller nära toppnotering med ett perspektiv på några år tillbaka.
Jag är ju egentligen med på tanken med sparande i utdelningsaktier, att man inte ska stirra sig blind på kursen utan tänka långsiktigt. Samtidigt är det svårt att inte också försöka optimera utvecklingen på själva portföljen, eller är jag ensam om att känna så?
Jag var mest nyfiken på om folk har tumregler kring detta. Jag köper också varje månad och har pendlat mellan att köpa aktier i nya (för mig) företag och att fylla på i aktier som står jämförelsevis lågt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Det är väl ändå förväntat att företag med tillväxt ska fortsätta träffa toppnoteringar om och om igen? Det är ju det vi menar med ränta-på-ränta. Om du fortfarande tror på ett företg så kan du fortsätta investera i det.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-26 klockan 08:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.