Strategi vid större börsfall
Sök:

Strategi vid större börsfall

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av niklas

ställde för sedan frågan: Strategi vid större börsfall

Sverige är ett handelsberoende land och om jag minns rätt så sa ni att när det börjar blåsa på börserna i USA så blir det orkan på Stockholmsbörsen. Som jag tolkar det så rör sig stockholmsbörsen mer upp och ned jämfört med USA och t.ex. en globalfond. När nästa kris uppstår och börsen har fallit med 50% eller mer vore det då en bra strategi att;
A. äga en större andel på svenska börsen istället för i globalfonder?
B. Köpa fonder med småbolagsaktier både globalt och i Sverige då de tenderar att röra sig mer upp och ned jämfört med aktier i stora bolag.

Istället för att ligga kvar/ombalansera sin portfölj med globalfonder, räntefonder och endast lite i Sverige?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ska man följa denna bloggs filosofi och strategi så är inte denna strategi direkt aktuell, då det blir en form av att försöka timea marknaden. Man kan självfallet ha mindre/större exponering mot Sverige om man vill, det är i det stora en väldigt liten del av världsmarknaden och en stor anledning till att vi väljer just Sverigefonder är för att det är där just vi lever och det vi känner till bäst.

Gällande hur det rör sig upp- och ner på Sverigebörsen jämfört med USA så är det absolut något vi sett historiskt men man ska alltid komma ihåg att historik inte är en garanti för framtiden. Så även om Sverigebörsen kunnat röra sig mer än USA upp tidigare så är det inte garanterat.

https://rikatillsammans.se/det-gar-inte-att-forutsaga-framtiden/ Här står det mer om varför man på denna blogg inte satsar på att försöka ”slå marknaden”  och förutsäga framtiden utan kör en bred strategi istället.

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.