Strategi vid upp- och ned-gång
Sök:

Strategi vid upp- och ned-gång

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av U

ställde för sedan frågan: Strategi vid upp- och ned-gång

I podd nr 85 nämns vikten av att hålla fast vid sin strategi, och även månadsspara vid nedgång, för då blir andelarna billigare. Samtidigt anser ni att man bör sälja av en aktie som gått ner. Dessa båda resonemang verkar tala emot varandra tycker jag. Om man köper fler aktier i en nedgång sänker man sitt genomsnittliga anskaffningsvärde (GAV), och då blir det ju lättare att nå positiv avkastning i en uppgång. Hör detta kanske hemma i ”lekhinken”? Men när kursen väl vänt upp, menar ni att det ofta blir fler toppar, och det skulle i så fall signalera ”behåll”. Lurigt.

Gäller rådet att månadsspara i nedgång bara för fonder och ej för enskilda aktier?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej. Det beror nog lite vilken strategi du kör. Är det  kortsiktig spekulation som vid en börsintroduktion eller day/swingtrading och du inte tänkt behålla aktien så visst. Men om du investerar i stabila värdebolag/utdelningsaktier (buy and hold) som Investor så är det bara att fortsätta kontinuerligt sparande i ned och uppgång,

Mvh

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-25 klockan 20:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.