Student söker bolån
Sök:

Student söker bolån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Raed

ställde för sedan frågan: Student söker bolån

Hej!

Jag jobbar 50% och studera vid sidan om. Och snart börja jobba 100% och då kan jag ta ut ett lån på ca 1,8.

Det är gott om banker och jag är ganska trött på att leta och läsa. Hoppas någon som kan ge en rak svar utifrån sina egna erfarenheter.

Villen Bank ska man söka lån av?

Ska man låsa sin ränta i ca 5 år?

Vad ska man tänka på i övrigt!

Tack på förhand

.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är väldigt individuellt vilken bank som blir bäst för varje enskild person, beror helt på ens ekonomiska ställning och vad just den banken prioriterar i sin uträkning.
Därav skulle jag rekommendera dig att kolla med ett flertal banker, säg iaf 4 st, om vad för ränta dom erbjuder.

Något att tänka på är att vissa banker vill att man ska ha hela sitt sparande hos dem, isåfall får du räkna ut om du tycker att det är värt den lägre räntan du eventuellt får där mot vad du skulle kunna förlora i avgifter på fondutbudet hos den banken.

Ingen åsikt om man ska låsa eller ej, är upp till var och en!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du väljer att binda räntan på fem år så ska du vara säker på att du inte ska flytta inom den perioden, för då måste du betala en avgift för att lösa lånet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du binder lånet är du fast. Om du inte binder lånet kan du byta till en annan bank med lägre ränta. Vill du inte att bankerna ska kriga om att få dig om kund?

De flesta som binder bolånet är gamlingar som varit med under 90-talets finanskris. Tro inte för en sekund att 2020 är som 1990. Nu är det större risk att vi t.o.m. får minusränta på sparkontot (https://www.privataaffarer.se/swedbanks-rantestrateg-sanks-rantan-blir-det-kraftigt/)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-14 klockan 12:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.