Succesivt gå ner i arbetstid och ersätta med passiv inkomst!
Sök:

Succesivt gå ner i arbetstid och ersätta med passiv inkomst!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Succesivt gå ner i arbetstid och ersätta med passiv inkomst!

Tja!

Jag har tänkt på en grej! Mitt mål med sparandet är att kunna gå ner i arbetstid (och på sikt sluta jobba helt), men med bibehållen inkomst, mer eller mindre. Jag funderade på om man kan göra någon uträkning, liknande ränta-på-ränta uträknaren, som även innehåller hur mycket man kan gå ner i arbetstid under sparandet, och hur det påverkar tiden det tar innan man endast kan basera sin ekonomi på passiv inkomst.

Alltså hur mycket jag behöver spara per månad för att kunna gå ner i arbetstid x % om y år med bibehållen total inkomst samt bibehållet sparande. Så man efter ytterligare sparande kan gå ner mer i arbetstid.

Vad tror du/ni om det? Kan man ha en sådan plan eller är det helt bananas?

 

/

Jesper

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Bra fråga, en sådan specifik kalkylator med exakt hur mycket man kan gå ned i arbetstid känner jag inte till. Har du sett denna kalkylator?

Kalkylator – kapital som behövs för din ekonomiska frihet

Kanske kan avsnittet om uttagsstrategier ge lite inspiration?

Hur mycket pengar kan jag varje år ta ut från portföljen?

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-09 klockan 10:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.