Svenska Valutan???
Sök:

Svenska Valutan???

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim Alsin

ställde för sedan frågan: Svenska Valutan???

Hej Jan!

Har för mej en viktig fråga, vad tror du om den svenska valutan?
Ser ju nu att den går ner. Jag har varit med när kronan var 28Kr mindre värd än den Norska (Driver firma i Norge) Men den har ju vid flera tillfällen tagit sig upp igen….
Men nu är jag orolig att Sverige har stora utmaningar i framtiden och att Sverige får svårt att komma tillbaka.Vore tacksam att dina synpunkter.

Mvh Joakim

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns mängder av länder som har det värre än oss. Grekland och Italien är de värsta, men även Frankrike, Spanien, Portugal är rätt risiga.

Visst, Sverige har kanske några tuffa år framför sig, men tro att Sverige skulle klappa ihop känns ändå långsökt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Är ju möjligt att kronan återhämtar sig lite i takt med att räntan börjar höjas igen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jimmie

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga att det är i princip omöjligt att förutspå flera år in i framtiden, om det är det du menar. Kortsiktigt kan man ju se risker på många håll, men på längre sikt är det helt enkelt för mycket som kan hända för att det ska bli meningsfullt att agera på ett visst sätt, annat än att kanske begränsa risken för att det inte går att förutspå, men det gäller ju alltid.

Kan också tycka att ”raset” är något överdrivet. Mot den norska kronan så är den svenska kronan starkare än medelvärdet de senaste 20 åren. Så något jätteras där kan man ju knappast prata om. Mot dollarn är vi nog ganska nära medelkursen senaste 20-30 åren. Det som sticker ut där är ju snarare 2009-2014 när kronan var väldigt stark jmf. dollarn.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-13 klockan 10:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.