Svenska vs Amerikanska räntor och stadsobligationer
Sök:

Svenska vs Amerikanska räntor och stadsobligationer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel Persson

ställde för sedan frågan: Svenska vs Amerikanska räntor och stadsobligationer

Hej!Kan du berätta om vad skillnaderna är mellan att ha amerikanska stadsobligationer gentemot Svenska. Är det högre kvalité på de amerikanska? Kan man förvänta sig en annan utveckling? Anledningen varför jag frågar är att jag hör flera amerikanska investerare som rekommenderar \”Long term treasury bonds\” och \”Intermediate treasure bonds\” Finns det motsvarigheter i Sverige som då tekniskt sett skulle funka lika bra? Vänligen Daniel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

I sina portföljer använder Jan svenska obligationsfonder men amerikanska är också ett alternativ. Nu när vi har minusränta i Sverige kan man kika på obligationer (som ju är ett räntesparande) i andra länder där de har ett annat ränteklimat. Tidigare var ETFer med amerikanska stadsobligationer ett bra alternativ men med nuvarande regelverk kan vi dessvärre inte handla med dem i Sverige. I denna artikel står vilka fonder som enligt denna blogg är årets bästa, AMF Räntefond lång är ett svenskt exempel.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Om man exempelvis kikar på UBAM Global High Yield Solution AC USD innehåller företagsobligationer från Europa och USA har den i år gått upp 8% vilket är betydligt mer än svenska obligationsfonder. Viktigt att läsa på dock, men det är det ju alltid :)

En annan anledning att investera i amerikanska obligationsfonder kan vara att man vill investera i valutan, då får man hålla koll på dollarn mot svenska kronan och utgå från det.

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-04 klockan 10:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.