Svenskabostadsfonden
Sök:

Svenskabostadsfonden

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nicklas

ställde för sedan frågan: Svenskabostadsfonden

Hej, jag känner mig lite kluven med vad jag ska göra med mina pengar. Idag har jag 500 000 kr som ligger inne på sparkontot. På senare tid har jag funderat på att invester pengarna där jag kan få avkastning på 7-8% per år.  Är det någon som har några bra tips?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Nicklas!

8% är ca den genomsnittliga avkastningen på börsen, såklart lite olika om man kollar globalt eller bara Sverige.
Så att göra en fondportfölj med global exponering bör ge dig den avkastningen du är ute efter på lång sikt.

Detta kräver då att du har en lång tidshorisont på ditt sparande och inte plockar ut pengar vid rörelser på börsen.

Jag tycker du ska läsa Jans artikel om Globala Barnportföljen för att lära dig mer om hur du kan placera, den portföljen ska kunna ge dig avkastningen du är ute efter!

Hoppas du kommer fram till hur du vill spara!

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hej Robin, tack för tipset!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nicklas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-21 klockan 06:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.