Sverigefonden Lancelot Avalon
Sök:

Sverigefonden Lancelot Avalon

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ernst Tanner

ställde för sedan frågan: Sverigefonden Lancelot Avalon

Hej,

 

vad säger du om ovanstående fond som ger en genomsnittlig avkastning på 20% per år och som påstås slå börsen?Minsta insättningen är en halv miljon.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tja, går man in på Avanza och tittar på Lancelot Avalon ser man att fonden backat 13 procent på tre månader…..

Om något låter för bra för att vara sant så är det förmodligen inte sant heller….

Aktivt förvaltande fonder kan gå bra länge, men förr eller senare kommer en smäll. Se bara på Didner och Gerge. Själv håller jag mig till indexfonder. Risknivån är lägre på sikt än för aktivt förvaltade fonder.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-04 klockan 15:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.