Swedbank Access Global billigast!
Sök:

Swedbank Access Global billigast!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jacke77

ställde för sedan frågan: Swedbank Access Global billigast!

Hej Jan.

Nu kan man se total avgiften på fonderna. Jämfört LF Global index 0.35% avgift. Swedbank Access Global 0.25%. samt man slipper skrivningen som man har i LF an kan ta 2% sälj/köp avgift. Jag biter min LF Global index och flyttar allt 100% i Swedbank Access Global och sparar 0.10% i avgift. Det gör mycket på stora belopp långsiktigt samt slipper tänka på onödiga köp/sälj avgifter. Det får du tänka vid uppdatering av bästa billigaste Global index fond. Likadant portföljens. Finns inget anledning att betala samma produkt dyrare.

Mvh.jacke77

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag kommer återkomma om det här i min artikel i nästa vecka när jag uppdaterar listan med de bästa fonderna inför 2018.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag kommer byta från LF global till SPP Aktiefond Global som ”bara” kostar 0,33%, MEN, den har 1743 bolag och ca 10% exponering mot Asien och lite mindre mot USA/Europa/Sverige. Jag gillar den fonden. Annars är ju Robur Access Global ett alternativ. SPP hamnar lite mitt emellan avgiftsmässigt. Jag vet inte vad de 0,08 punkterna mellan Roburs 0,25% och SPP 0,33% gör på 15-20 år, sannolikt inte något som blir märkbart. Frågan är om inte skillnaderna i regionfördelning har större betydelse.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 2. Vit pil

  LF påstår, på en direkt fråga, att deras avgift är 0,20% och inget annat. De säger att Avanza visar fel och kan inte förklara varför det blivit så.

  Det behöver ju rredas ut om man ska kunna rekomendera fonden eller inte.

  /Fredrik

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för det! Jag har gjort mitt byte.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag handlar på Nordnet och fick i mitt byte från LF Global till Swedbanks Global olika likviddagar; sälj 2/1 och köp 4/1 vilket innebär att jag gick miste om drygt 1% uppgång. Blev ett dyrt byte med andra ord…
  Blev det samma för er andra?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robert

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-03 klockan 07:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.