Swedbank / avanza
Sök:

Swedbank / avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nybörjare

ställde för sedan frågan: Swedbank / avanza

Hej! Jag vill komma igång med mitt sparande ordentligt och vill börja med utdelningsaktier och köpa lite investmentbolag och indexfonder främst globala. Jag tänkte öppna ett konto på avanza men funderar på att ha ett sparande på Swedbank också. Har lönekonto o bolån där så tänker att det kan va bra för mitt bolån att ha ett sparande där. Vad ska jag ha på Swedbank och vad på avanza? Vad är smartast/ billigast. Har även sparande på lysa. Tacksam, för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Så som jag har gjort det är så här:

 • Swedbank – löpande ekonomi, bolån, lönekonto och buffertkonto
 • Avanza – lekhink och pension
 • Lysa – mellanriskhink och passiv hink

Enligt fyra-hinkar-principen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok, tack så mycket för svar! Ditt buffertkonto på Swedbank är det bara sparkonto el sparar du i fonder där?tack så jättemycket för din blogg har fått mig väldigt intresserad ovh lär mig mycket !

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Frida
 2. Vit pil

  Varför inte byta långivare? Swedbanks bolåneränta är ganska hög jämfört med andra långivare.

  Jag har Swedbank endast till lönekonto och räkningar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kristofer
 3. Vit pil

  Jan nämnde i https://rikatillsammans.se/forhandla-ranta-bolan/ att dom har 73% i belåningsgrad. Det är få nischbanker och andra långivare som ger en speciellt mycket bättre ränta än storbankerna på nya lån, och lån över 60% belåningsgrad.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rikard
 4. Vit pil

  Det var en ombildning till bostadsrätter när jag köpte och inte alla nischbanker går med på det. Tänker flytta över på sikt när föreningen varit igång ett tag o kan visa upp mer papper som de flesta vill ha.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Frida

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-13 klockan 22:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.