Swedbank eller avanza
Sök:

Swedbank eller avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Swedbank eller avanza

Jag har en fråga!!!

Det är så att jag har startat ett isk på swedbank, sätter in pengar på deras swedbank robur transfer 80,  är detta inte så bra, är det billigare på tex avanza??? När jag tittar så är det samma kostnad. Har även ett för min son och då är det Swedbank robur kapitalinvest är det också bättre att ha på avanza??? Någon som kan lära mig

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

Fonder har samma avgift hos olika banker, en skillnad däremot är att Avanza har ett bredare utbud av fonder och mer att välja mellan. Swedbank i sin tur har mest sina egna fonder. Jag själv väljer Avanza över t.ex. Swedbank tack vara att de har mer att erbjuda.

Däremot skulle jag säga att fonden Swedbank Robur Transfer 80 inte är det bästa valet. Den är en blandning av aktier och räntor, en så kallad blandfond som inte brukar rekommenderas på denna blogg. Om det är ett pensionssparande, vilket jag skulle gissa utifrån att produkten riktar sig till de som ska gå i pension under perioden 2045-2054 så är Globala Barnportföljen ett alternativ. Den kan du läsa mer om här: https://rikatillsammans.se/fondportfolj/globala-barnportfoljen-spara-pengar-langsiktigt/

Swedbank Robur Kapitalinvest i sin tur betalar du en hög avgift för, 1,25% årligen (på denna blogg rekommenderas avgift under 0,40%) och även där skulle Globala Barnportföljen kunna vara ett bättre alternativ beroende på när sonen ska få pengarna. Barnportföljen rekommenderas på lång sikt, om det är 10+ år tills man ska ha pengarna. Om det däremot är kanske 4-6 år tills han ska få pengarna kan du titta på Nybörjarportföljen här: https://rikatillsammans.se/fondportfolj/nyborjarportfoljen-balanserad-fondportfolj/

Lycka till med sparandet!

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt svar. Swedbank Robur kapitalinvest har en värdeökning på 65% sen jag köpte den, är det inte bra trots att jag har en dyr årlig avgift på 1.25? Skulle jag ha mer i plånboken om jag haft Globala barnportföljen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas
 2. Vit pil

  Jag tycker att Swedbank har ett brett utbud av fonder, inte bara sina egna. De egna fonder som börjar med Robur Acess är dessutom billiga.

  Synd att man väljer att sälja dyra fonder typ Kapitalinvest till kunderna i stället.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-28 klockan 19:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.