Swedbank Robur Globalfond A?
Sök:

Swedbank Robur Globalfond A?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nyfiken

ställde för sedan frågan: Swedbank Robur Globalfond A?

Jag har följt upp några globalfonder, både aktiva och passiva. En fond utmärker sig för att avkasta bättre än de andra oavsett tidsperiod jag kollat på. Det är Swedbank Robur Globalfond A. Det verkar ju vara likvärdig med tex LF global men har som sagt avkastat väsentligt bättre. På 1 – 5 års sikt har den avkastat 15 -25 % bättre. Inga små siffror alltså. Någon som vet varför det skiljer så?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta är en aktivt förvaltad fond, ej att förväxla med Robur Access Global.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Huvudorsaken är att Swedbank Robur Globalfond A innehar mer än dubbelt så mycket teknologi än en vanlig global indexfond. Ett vanligt trick som många dyra aktiva s.k. globalfonder använder. Man får ungefär samma avkastning om man kompletterar LF Global Indexnära med ca 20% teknik- och andra branschfonder. Dessutom blir avgiften lägre.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vilka fonder då? Finns väl inga indexfonder som följer specifika branscher?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik
 2. Vit pil

  Instämmer helt med tale i detta.
  Välj en global index och komplettera med en tech fond

  0
  Gravatar ikon för användaren
  G

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-04 klockan 18:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂