Swedbank Robur Nordenfond?
Sök:

Swedbank Robur Nordenfond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filip

ställde för sedan frågan: Swedbank Robur Nordenfond?

Hej,

 

jag har precis börjat intressera mig för fondsparande (bättre sent än aldrig) och planerar att sätta ihop Nybörjarportföljen hos Avanza som Jan föreslår.

Men jag har sedan många år en fond hos Swedbank som jag tror mina föräldrar startat till mig när jag var liten, typ runt -96. Idag är där ca 75 000 i den och jag har inte haft någon aktiv insättning i den. När jag var på banken föreslog en bankkvinna att jag skulle börja sätta in kontinuerligt i den igen, men är det värt att fortsätta spara i den? Den har ju rört sig uppåt – om än sakta men säkert. Andra alternativ? Tankar? Funderingar?

All input mottages gladeligen då jag är en nybörjare på det hela.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Filip!

Jag kikade in på Morningstar (bifogar länk) för att se vad det är för fond och ser direkt att den har hög avgift på 1,25% medan man på denna blogg förespråkar låg avgift. Man kan även se att jämfört med andra fonder i denna kategori så har den inte presterat lika bra som andra. Risken är alltså att det skulle gynna banken mer än dig att börja spara kontinuerligt i den, så att spana in Nybörjarportföljen som du nämner i början är nog mer gynnsamt för ditt sparande.

http://morningstar.gp.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P00000LE5&programid=0000000000

 

Lycka till med sparandet!

 

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-13 klockan 16:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.