Swedbank Robur Småbolag Norden- sälja?
Sök:

Swedbank Robur Småbolag Norden- sälja?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Swedbank Robur Småbolag Norden- sälja?

Hej,

Jag är 55 år, varit helt ointresserad av mina placeringar…..men börjar nu ta tag i detta då jag känner att pensionsåldern närmar sig.  Bör jag sälja av denna fond som gått så bra och investera i tex Lysa fondrobot, lägre avgift, med en fördelning mellan aktier och ränta som är lite tryggare?

Tack!

Malin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Tycker att du ska läsa artikeln ”Fyra-Hinkar-Strategi”, den kommer förklara om hur du kan placera pengar i olika tidshorisonter, sedan även hänvisa till olika portfölj-modeller som du kan implementera i hinksystemet.

När du väl vet vilka risker du vill ta i olika tidshorisonter så blir det lättare att göra en portfölj!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Robin,

  Jag har läst och lyssnat (flera gånger) och undrar över följande som jag inte riktigt greppat. Ska man i hinken ”mellanrisk” lägga in värdet av boendet? Jag äger två bostadsrätter (mina döttrar studerar och bor i den ena) resten av familjen bor i den andra (på annan ort), ska värdet av dessa räknas in i mellanriskhinken? Om så är fallet ska jag då ta det uppskattade marknadsvärdet på lägenheterna minus lånen och lägga i den hinken?

  Tack på förhand!
  Mvh
  Malin

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Malin Hedman
 2. Vit pil

  Hej Malin!

  Finns lite olika tankar om just detta, jag själv vill inte räkna in bostaden i mellanrisken då jag anser att det ska vara pengar som kan plockas ut om så behövs.

  Jan och flera andra är av annan åsikt, att bostaden minus lån, som du sa, ska räknas in i mellanrisken. Vid eventuella tillfällen där du behöver pengar så kan du då gå till banken och belåna bostaden mer.

  Jag tycker själv att det inte låter hållbart och kör hellre på en liten portfölj i mellanrisken.
  Tror lite det är upp till var och en hur man vill göra!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-21 klockan 18:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂