Sydamerika som krock-kudde?
Sök:

Sydamerika som krock-kudde?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian Dingwell

ställde för sedan frågan: Sydamerika som krock-kudde?

Hej

I tider då aktier går bra brukar råvaror gå sämre och vice versa. Eftersom de sydamerikanska börsmarknaderna till största del består av råvarubolag undrar jag hur ni ser på tanken att ha en sydamerikansk indexnära aktiefond som en del av sin krockkudde?

Av erfarenhet vill jag även poängtera att det kan svänga rejält på de sydamerkanska börserna pga politisk instabilitet och korruption men detta till trots, tycker ni att resonemanget om krockkudde enligt ovan fungerar?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag hade inte set Sydamerika som en krockkudde utan det är räntor Jan brukar förespråka för det syftet. Du kan absolut ha Sydamerika i portföljen men se det som aktieinvesteringar och inte som krockkudde. Även om råvarumarknaderna kan gynnas av det så är det ändå aktiebolag det handlar om, risker som tillkommer utöver råvarupriset är samma som för alla bolag. Vill du ha råvaror i portföljen det kanske snarare ETF: med råvaruexponering som gäller?

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-15 klockan 21:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.