Synpunkter på min Fondportfölj
Sök:

Synpunkter på min Fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christoffer

ställde för sedan frågan: Synpunkter på min Fondportfölj

Hej Jan,
Tack för en bra hemsida och synpunkter du delar med dig av. Tack vare din hemsida har jag blivit mer intresserad av ekonomi och att sköta om mina egna pengar. Jag har byggt upp en fondportfölj med lite aggressivare satsning. Jag är 30 år gammal och spar på lång sikt. Jag månadsspar i fonder varje månad. Jag skulle gärna få dina synpunkter på min portfölj. Så här ser den ut i nuläget:

Länsförsäkringar Global Indexnära 17,0%
SPP Aktiefond Global A 20,7%
SPP Aktiefond Sverige A 5,1%
Spiltan Aktiefond Investmentbolag 11,3%
Didner & Gerge Småbolag 6,9%
SPP Aktiefond USA 5,8%
Swedbank Robur Access USA 5,7%
Länsförsäkringar Europa Indexnära 5,4%
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 8,3%
Swedbank Robur Access Japan 5,0%
Swedbank Robur Access Asien 5,8%
Carnegie Indienfond 2,0%
Handelsbanken Kinafond 0,7%

Ha det fint!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Om jag räknar rätt är det 13 olika fonder varav

37,7% Global

16,4% Sverige

6,9% Svenska småbolag

11,5% USA

5,4% Europa

21,8% Tillväxt.

 

Ser ut att vara fonder från Jans rekommendationer i inlägg, majoritet låga avgifter utan t.ex. Didner & Gerge som ändå presterat så de varit värda sina avgifter. Har själv flera av de fonder du nämner och gillar dem! Det enda jag kan påpeka är att Globalfonderna som är 37,7% av portföljen innehåller väldigt mycket USA redan utöver de 11,5% du har sedan i rena USA fonder. Det blir en stor majoritet mot den marknaden men det kanske är medvetet?

 

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-17 klockan 14:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.