Ta bolån och flytta direkt?
Sök:

Ta bolån och flytta direkt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Ta bolån och flytta direkt?

Hej!

Ska köpa en bostadsrätt till hösten. Min belåningsgrad kommer vara under 60% vilket gör att jag har tänkt att ha lånet hos Avanza via Stabelo. Min fråga är då: eftersom som Avanza endast erbjuder flytt av bolån, kan jag ta ett bolån via min vanliga bank och sedan flytta det direkt? Eller måste jag binda mig på något sätt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror ju vad du kommer överens om med den andra banken. Men som regel så går det bra att flytta direkt, finns inga hinder för det. Med lite tur kanske den andra banken tom kan erbjuda en bättre ränta än avanza om du stannar kvar?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja den tanken har jag också haft. Men kan skicka in en låneansökan och sen säga ”om ni inte ger oss bättre ränta flyttar vi till Avanza”.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Martin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-22 klockan 11:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.