Ta med ungarna på bolagsstämma?
Sök:

Ta med ungarna på bolagsstämma?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mamman

ställde för sedan frågan: Ta med ungarna på bolagsstämma?

Är det någon åldersgräns på bolagsstämmorna? Om jag sparat aktier i barnens namn, får jag ta med mig dem dit?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hur gamla är de? Vill de följa med? Vi är ju alla olika, men jag hade inte uppskattat att sitta på en bolagsstämma när jag var liten.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  15 och 17, de har själva uttryckt att de vill se hur det går till. Nu gällde min fråga om det är åldersgräns eller ej på bolagsstämma

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Mamman
 2. Vit pil

  Utan att ha några juridiska kunskaper om vad som faktiskt gäller tycker jag att det vore bra märkligt om någon skulle kunna hindra en ägare att besöka stämman i hans eller hennes egna bolag.

  Jag kan inte dra mig till minnes att jag någonsin sett en stämmokallelse där det ställts krav på kön, ålder, sexuell läggning eller liknande för att bli insläppt. Det enda kravet har varit att man ägt minst en aktie vid ett visst datum.

  Å andra sidan är det ju inte fullständigt uteslutet att det trots allt skulle kunna finnas någon lagparagraf kopplad till myndighetsåldern. Förhoppningsvis kan någon av forumets juridiskt bevandrade läsare bringa klarhet i frågan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A
 3. Vit pil

  Om dom står som ägare i aktieboken så kan dom mig veterligen inte bli nekade, om du anmält i förväg att ni önskar deltaga. Enklast är väl dock att maila eller ringa bolagates kontaktperson gällande aktieägarrelationer och fråga.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sebastian Melin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-11 klockan 23:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.