Ta ut pension och samtidigt jobba vidare
Sök:

Ta ut pension och samtidigt jobba vidare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annika

ställde för sedan frågan: Ta ut pension och samtidigt jobba vidare

Hej. Är 64 år, har ett roligt förvärvsarbete som jag gärna fortsätter med så länge det går. Funderar på att kanske ta ut pensionen samtidigt för att spara, men när är det smartast?

Är det samma år jag fyller 66? Hur ska jag tänka?

Tacksam för kommentarer!

Annika

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ju tidigare du plockar ut din pension desto mindre blir den. Att ta ut pension i förtid var  aldrig aktuellt för min del, men du bestämmer själv. Se i alla fall till att dina besparingar inte hamnar hos en dyr och oseriös förvaltate.

Gränsen för 20 procent statlig skatt i år  är 509 000 kr. Tar du ut pension i förtid så se för all del till att din inkomst och din pension sammanlagt inte hamnar över detta belopp.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-17 klockan 18:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.