Ta ut sitt sparande
Sök:

Ta ut sitt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Ta ut sitt sparande

Hur långt i förväg ska man börja växla över aktiefonder mot mer stabila räntefonder när man har som plan att börja använda det man sparat?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Man kanske kan säga att det beror när du och i vilken omfattning tänkt börja använda dem. Exempelvis om du tänkt börja använda en del av pengarna inom 1år, ja då ska du nog placera de pengarna i helt säker placering redan nu. Ska du använda om 3 år kan man vikta om till en relativt stor del säkerhet redan nu. Behöver du pengarna om 5-10 år så kan man behålla betydligt högre risk ett tag till.

Man får nog jobba med olika tänk för olika delar av sin penga-pott för bästa utveckling över tid.

Och vilken risknivå man vill ta kontra närheten till uttagen är som allt annat inom placeringar -individuellt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-19 klockan 08:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.