Ta ut sparade pengar från Nowo
Sök:

Ta ut sparade pengar från Nowo

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna Mörtberg

ställde för sedan frågan: Ta ut sparade pengar från Nowo

Hej, har haft Nowko-kortet sedan Jan rekommenderade det för något år sedan. Det har nu blivit en liten hög med pengar i Nowofonden och jag funderar på om jag ska ta ut dem därifrån och placera dem i nybörjarportföljen (som jag har hos Nordnet) eller stoppa in dem i min bufferthink. Nowo har ju nyligen bytt fondförvaltare så det är kostnadsfritt att ta ut pengarna från fonden, men man får ju så klart betala reavinstskatt och det ser ju ut som om fonden gått plus sedan jag började använda Nowo. Så en del av pengarna försvinner till skatt. Men är det värt att ta ut pengarna och stoppa in dem i annat sparande? Hur hade ni gjort?

Vore också intressant att höra om Jan gillar Nowo igen sedan de tagit bort sin 1-procentiga uttagsavgift.

Tacksam för svar,

Johanna

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, jag skulle absolut tagit ut dem och satt dem i en fondrobot/Nordnet.

Har faktiskt inte kollat på Nowo igen. När jag kollade på dem sist så var det i samband med mikrospar-funktionen som de var i princip först med i Sverige. Den finns ju på flera kort nu t.ex. Revolut så jag ser inte värdet i samma utsträckning.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svaret Jan! Då ska jag nog flytta pengarna. Kortet har jag kvar och behåller det nog eftersom jag gillar mikrosparandet. Revolut verkar lite krångligt, det tar emot lite att byta kort, men om det visar sig vara ett bra kort fortsättningsvis kanske det finns anledning att byta. Jag orkar inte byta kreditkort varje år för att jaga pyttesmå fördelar…

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag använder också Nowo, tycker det är bra att ha några tusenlappar extra när jag ombalanserar portföljerna på Avanza i början av året. Den nya fonden har ingen fast förvaltningsavgift men har en prestationsbaserad avgift på 20 % på allt över ett index bestående av 50% global 50% ränta. Just nu är fonden balanserad 70%global 30% ränta, känns inte så svårt att slå det indexet då :). Jag har svårt att värdera vad den egentliga avgiften blir.

  Men eftersom jag tar ut pengarna varje år så bryr jag mig inte jättemycket. Hade aldrig haft kvar pengarna där permanent, känns som en rätt kass fond.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Andersson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-07 klockan 13:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.