Tack
Sök:

Tack

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christofer

ställde för sedan frågan: Tack

Hej.Tack för din utmärkta blogg.Efter 8år på börsen med mest aktier har jag äntligen förstått att jag inte kan slå index.Har sålt av allt och investerar i din barnportfölj.85% Global index10% Korta räntefonder5% Guld.Har även öppnat ett Lysakonto där jag har 90-10 med 10% av kapitalet.Är 53år och all investering är till pension efter 65år.Än en gång ett Stort Tack för att du har väckt upp mig.MvhChristofer Steger

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kul och grattis till insikten. Men jag tycker nog att din risk är för hög. Med så kort tid kvar till pensionen kanske du ska byta barnportföljen till rika tillsammans portföljen och behålla de 10% i Lysas 90/10? För tillfället har du för mycket i aktier enligt mig.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad då kort tid till pension. 12 år?Plus att han ska inte ha alla pengar direkt vid 65 år? Han ska ha 100% aktiefond index. Bra jonbbat Cristofer.
  Lycka till.
  Mvh. Jack

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Då risk är något personligt så är det ingen som kan säga att det är för mycket eller för lite det är ändas en själv som kan avgöra det.

Det är otroligt kul att du hittat en strategi som du tro på lycka till

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-29 klockan 09:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.