Talebs barbell-strategi
Sök:

Talebs barbell-strategi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Talebs barbell-strategi

Hej, vill gärna höra synpunkter på Talebs barbell-strategi. Kort går den ut på att investera 90% av portföljen i mycket säkra tillgångar som sparkonton, räntepapper och guld. De resterande 10% investerar man i extremt riskfyllda och spekulativa tillgångar som bitcoin, startups, ETFer med hävstång och liknande.

Tanken bygger på Talebs ”black swan” – alltså att någon av de mer spekulativa investeringarna ska ge en extrem avkastning medans man ska vara skyddad mot extrema risker iom att större delen av portföljen är låg risk.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Varken sparkonto. Räntepapper eller guld är säkra tillgångar. Sparkonto tappar du 2% av värde varje år. Räntepapper ger knappt något. Guld är minst lika stor risk som aktier. Att man skulle bli rik på resterande 10% i mycket hög risk är inte så stor odds långsiktigt. Finns 1000 olika strategier och majoriteten blir slagna av billig global indexfond eller Sveriges indexfond. Vad är anlädningenatt folk söker sig hela tiden till något bättre än indexfonder? Varför är folk rädda av tillfällifa nedgångar på börsen? Sedan köper dem en ny bil för 400 tusen då har den fallit i pris 50% på några år!  Senaste mobiltelefoner med dyra abboneman är inga problem alls. Men börsen är farligt och många är rädda för det. Lycka till.

Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tycker svaret är bra. Kanske för att vissa av mina innehav är 20 år gamla, min bil är sex år gammal och jag har betalt min mobil kontant…..

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-25 klockan 14:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.