Tänk dig Pensionen; imorgon
Sök:

Tänk dig Pensionen; imorgon

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dan Vikström

Den här artikeln publicerades 2017-09-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tänk dig Pensionen; imorgon

Hej Jan!

Min fråga handlar om bra val vid kommande pension. Jag skulle vilja att du tänker dig detta scenario som exempel:

* Du går i pension imorgon och har för ditt livs arbete en okej pension som räcker för dig och din familj. Utöver detta har du genom livet sparat ihop ett belopp; säg 500 000 – 2 000 000. Dessa pengar är alltså som ”krydda” för att du ska kunna leva ett gott liv nu de sista ljuva åren.

Hur skulle du lägga upp detta i så fall för att få ett kontinuerligt kassaflöde varje månad?

Jag tänker mig i detta scenario att tillväxt är mindre viktigt, utan att det kontinuerliga inflödet av extra pengar är viktigast.

Hur ser du på detta?

Tack på förhand och tack för en bra blogg med riktigt bra verktyg! (Alltid lika inspirerande att använda din ”Ränta-på-ränta kalkylator” och din uträknare för ekonomisk frihet.)

Mvh

/Dan Vikström

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Dan!

Varför inte bara njuta av livet, men om Du vill ha ett \\\”naturligt flöde\\\” av dina pengar så spendera inte mer än Du emottager.. De sista ljuva åren handlar inte enkom om pengar, utan om Ditt eget liv eftersom Du framstår som en människa som tänker mer på andra, än på Dig själv och jag, personligen, kan inte ge Dig några andra råd än att \\\”leva livet\\\”, medans det finns kvar,..med, eller utan pengar

Om Du ändå väljer att stanna kvar i mitt svar, skulle jag be Dig att Du tänker efter vad Du själv skulle vilja ha när Du själv hamnar i \\\”de sista ljuva åren\\\” samt tänka på vad barnen/barnbarnen skulle önska sig inför deras framtid och placera i dessa branscher.

Känner att ovanstående var ett ganska \\\”luddigt\\\” svar på Dina synpunkter/frågor, men världsekonomin är ju precis sådan eftersom det räcker med en terrorattack för att hela världsekonomin ska rasa,…eller…?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-19 klockan 23:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.