Tankar föder känslor, känslor föder handling, handling föder utfall. Håller ni med? Håller ni inte med? Varför? Varför inte?
Sök:

Tankar föder känslor, känslor föder handling, handling föder utfall. Håller ni med? Håller ni inte med? Varför? Varför inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mathias Olsson

Den här artikeln publicerades 2017-05-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tankar föder känslor, känslor föder handling, handling föder utfall. Håller ni med? Håller ni inte med? Varför? Varför inte?

Grant Cardone diskuterar ämnet. Jag förespråkar inte Grant Cardone som sådan (alla har lite guldkorn att bidra med), men det han diskuterar bör beaktas. Det är lätt hänt att vi alla, då och då (vissa mer än andra) sänker sig själva genom vilka tankar de tillåter att etablera sig i deras huvuden om dagarna och vilka tankar de tillåter att cementera sig iför evigt (och därmed förseglar sitt ”livsöde”). Inom Buddhismen diskuterar man väldigt ofta tankar och identifiering med tankar (det är det meditation handlar om. Att observera tankarna som flyter förbi, men inte låta vilka tankar som helst etablera sig som vägspärrar).

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag brukar använda en annan modell:

 • Tro => attityd => aktion => resultat => tro

Den fungerar lite bättre för mig. :-)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att tankar och känslor är separata fenomen kan ifrågasättas av den som studerat neurovetenskap.
  Individens möjlighet att styra sin tankar likaså. Vi är nätverkande varelser och har många gånger mindre inflytande över våra handlingar än vår stolthet vill medge…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-12 klockan 11:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.