Tankar kring hållbart sparande
Sök:

Tankar kring hållbart sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linn

ställde för sedan frågan: Tankar kring hållbart sparande

Hur kan man tänka hållbart och globalt då  investerandet sker enligt fyra hinkars principen?
Vad är risken med att endast investera hållbart förutom att antalet företag är markant mindre i en sådan portfölj hos t.ex Lysa?
Hur kan en mix se ut?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Just själv Fyra-hinkar-principen säger egentligen inget om huruvida det ska vara hållbart eller ej. Den fokuserar på balansen mellan aktier och räntor. Du kan sedan välja att köra den t.ex. hållbart hos Lysa eller gå på förslaget i t.ex. dagens artikel ”Bästa fonderna 2020” för en optimerad portfölj på hållbarhet.

Jag tror tyvärr att det är för tidigt att säga något om resultaten, men målet är ju självklart att de ska gå ungefär likadant vilket jag tror att de kommer att göra. Pratar man t.ex. med Magnus Alfredsson på Proethos så tror han att hållbara alternativ kommer gå bättre. Men det återstår ju att se.

Sorry att jag inte kan ge ett bättre svar än så.

Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Jan!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Linn

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-02 klockan 16:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.