Tankar kring sparande som 18-åring
Sök:

Tankar kring sparande som 18-åring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Tankar kring sparande som 18-åring

Tja!

Sitter och funderar lite på hur jag ska göra med mina pengar, från sparande och arv har jag undefär 200kkr. Har haft pengarna i globala barnportföljen enligt era råd om fonder (på nordnet, och totalt sett +20% eller så, bra timing där ;) ). Funderar dock på att byta till Lysa eller liknande, men är osäker på om det är bättre. Siktar på en 75/25 delning mellan aktier och räntepapper då jag inte ska ha pengarna förens efter universitetet om ca 6-7 år.

Hoppas även på att jobba så mycket jag kan under gymnasiet, så jag kommer nog att månadsspara en hel del.

Tack på förhand för hjälpen/tipsen!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Vad är anledningen till att du vill använda Lysa och inte fortsätta med din vanliga portfölj?
Det är nog frågan du ska ställa dig?

Den enda anledningen att använda Lysa som jag ser, är att du slipper ombalansera din portfölj varje år och ha koll på om fonderna ändras eller liknande.
Däremot får du betala med en lite högre avgift för denna tjänsten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-07 klockan 15:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.